0247-233 50

Ehrlund Microphones – a cleaner sound

Ehrlund Microphones - A cleaner sound
Ehrlundmikrofonen är känd i musikerkretsar för att ha hög känslighet och mycket lågt egenbrus. Den finns både som studiomikrofon, dubbelmikrofon, pickup och en broadcastmikrofon som är specialanpassad för tal. Det finns även en preamp med lågt egenbrus och låg strömförsörjning.

Mikrofonen har uppfunnits av Göran Ehrlund, med över 30 års erfarenhet av att arbeta med ljud och inspelningsteknik. Principen bygger på ett triangulärt mikronmembran, som minskar egenresonanserna och får fram ett naturligt bra ljud. Göran har patent på den triangulära mikrofonkapseln och den triangulära pickupen.

År 2007 kom Research Electronics in i bilden som samarbetspartner. Vi utvecklade elektroniken ytterligare och hjälpte produkten att nå sin fulla potential och bli färdig för marknaden. Ehrlund Microphones används nu bland annat av ljuddesigners och filmbolag samt flera studios såväl i Sverige som i USA. Mikrofonens naturliga ljudbild i kombination med rätt elektronik ger en ljudupptagningsförmåga som saknar motstycke.

Till Ehrlunds hemsida >

Mikrofonen har uppfunnits av Göran Ehrlund, med över 30 års erfarenhet av att arbeta med ljud och inspelningsteknik.

Ehrlund Microphones