Refox löparband och rullskidband

Refox löparband

Refox tillverkar utrustning för fysiologisk mätning och träning, främst löparband men också rullskidband. Kunder är räddningstjänsten i Sverige, Norge och Finland samt elitskidåkare och elitlöpare över hela världen.

Research Electronics har varit med från starten med att ta fram ett styrkoncept till bandet, som håller exakt hastighet oavsett belastning. I början på 90-talet ersatte räddningstjänsten sina fystest på cykel med ett standardiserat program på löparband, framtaget av Refox och Research Electronics. Bandet klarar av att hålla en hög korrelation mellan hastighet och vikt, så mätvärdena blir så korrekta som möjligt. Många elitlöpare använder också bandet för kvalitativ träning under vintersäsong.

Bandets styrbox innehåller färdigprogrammerade banor för löpning eller skidåkning. På senare år har den uppdaterats med ett smartcard-interface där man kan lägga in egna banor. Man kan till exempel springa sin egen runda med en gps och sedan lägga in den i boxen, eller välja en förinspelad bana som Göteborgsvarvet.

www.refox.se >

Research Electronics har funnits med från början och hjälpt mig med programmeringen. De har en unik kunskap och hjälper alltid till att hitta lösningar. Det känns väldigt tryggt.

/ Leif Carmling, Refox